‘Thuis’-actrice Vanya Wellens over moeilijke zoektocht naar een nieuwe partner: “Dat wil ik nooit meer meemaken”

bron: Metro/Story
door: Redactie
Afbeelding bron: VRT/Thuis
Thuis’-actrice Vanya Wellens is in het echte leven de mama van Zita (9) en Liu (6). Twee jaar geleden zette ze een punt achter haar relatie met haar toenmalige vriend Jo, waarmee ze tien jaar samen was. Ze is sinds de breuk niet meer verliefd geweest.

Een nieuwe partner zit er voor Vanya Wellens nog niet voor meteen in. “Ik hoop ooit wel iemand tegen het lijf te lopen, maar het is niet makkelijk om een man te vinden met wie je op dezelfde golflengte zit. En mijn kinderen zullen op de eerste plaats blijven komen. Dat zal mijn nieuwe partner moeten aanvaarden”, zegt de actrice in Story.

“Zita wil trouwens niet dat mama een lief heeft. ‘We hebben het toch goed met ons drietjes’, zegt ze dan. Ja, alle aandacht gaat naar hen en dat went snel. Dus als er iemand nieuw is in mijn leven, weet ik nog niet goed of ik hem bij mijn gezin ga betrekken. Ik ga dat zoveel mogelijk gescheiden houden, tot de kinderen er klaar voor zijn, denk ik. Ach, ik weet het niet. Ik ben sinds de breuk niet meer verliefd geweest. Misschien even een crush, maar die was snel over omdat ik voelde: dit wordt niets”, vertelt ze.

Vanya voelt ze zich erg goed als vrijgezel. “Ik moet nu met niemand rekening houden. Zalig! Ik leid eigenlijk een luxeleven. Als ik koppels zie discussiëren, dan denk ik: ‘Steek toch geen energie in die negativiteit naar mekaar toe.’ Al is het natuurlijk ook leuk om iemand te hebben met wie je de dagelijkse beslommeringen kunt delen. En die je af en toe een dikke knuffel geeft. Ach, ik voel me als single momenteel sterk en energiek. Op het einde van mijn relatie was ik helemaal uitgeput. Moegestreden. Dat wil ik nooit meer meemaken.”