Kyra Gantois over ruzie met Anuna De Wever: “Dit is wat ze me stuurde in haar laatste berichtje”
Kyra Gantois over ruzie met Anuna De Wever: “Dit is wat ze me stuurde in haar laatste berichtje”
Foto: Photonews

Kyra Gantois is medeoprichtster van Youth for Climate. Ze is ondertussen uit de actiegroep gestapt na een ruzie met Anuna De Wever. Kyra Gantois praat daarover in Het Nieuwsblad.

Een jaar geleden kende niemand haar. Haar naam, en die van Anuna De Wever trouwens ook, werd begin januari voor het eerst in de kranten vermeld. De aanleiding: Twee Mortselse meisjes roepen de Vlaamse scholieren op om voortaan elke donderdag te spijbelen en mee te gaan betogen voor het klimaat in Brussel, in navolging van de Zweedse Greta Thunberg.

In de loop van 2019 ontstonden er scheuren in Youth for Climate. Kyra en Anuna, eens beste vriendinnen, kregen ruzie. Contact hebben de twee al maanden niet meer. “Ik heb haar nog een berichtje gestuurd. Zij liet mij weten dat zij noch ik de energie zal hebben voor een gesprek”, vertelt Kyra Gantois daarover in Het Nieuwsblad.

“Het zij zo. We zijn twee meisjes met zorgen over het klimaat, en we willen allebei dat dat opgelost geraakt. Maar laat de ruzie tussen twee jongeren niet belangrijker worden dan de klimaatzaak.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.