Willy Sommers heeft het er moeilijk mee: “Verschrikkelijk om mijn kinderen zo te zien”
Willy Sommers heeft het er moeilijk mee: “Verschrikkelijk om mijn kinderen zo te zien”
Foto: Photonews

Professioneel was het een topjaar voor Willy Sommers, maar privé eindigde 2019 op een valse noot, toen hij begin oktober zijn moeder Marguerite moest begraven. “Mama was tot op het laatst héél belangrijk voor mij”, zegt hij in Dag Allemaal.

Het is bijna drie maanden geleden dat Willy Sommers afscheid moest nemen van zijn moeder. “Dit is de eerste kerst zonder haar, en dat is toch een vreemd gevoel. Ik denk nog elke avond aan haar. Overdag heb ik geen tijd om aan mijn mama te denken. Maar ’s avonds, met de gsm die naast me ligt, heb ik voortdurend het gevoel dat ze mij gaan bellen dat er iets mis is met mama”, zegt de zanger in Dag Allemaal.

“En als ik ga slapen, lig ik nog zeker een kwartier over haar te piekeren. Eigenlijk heb ik nog geen tijd gehad om te rouwen. De avond na haar dood ben ik weer beginnen op te treden. Veel mensen zouden op zo’n moment zeggen: de job kan even de boom in. Optreden helpt me haar dood te verwerken. Ze was zo trots op wat ik deed.”

Willy’s kinderen Luna en Luka waren erg getroffen door het verlies van hun grootmoeder. Ze waren totaal van slag tijdens de begrafenis. “Op de begrafenis hadden ze het erg moeilijk. Het was verschrikkelijk om hen te zien wenen. Toen zag ik echt hoeveel ze van hun oma hielden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.