Queen Elizabeth zwaar onder vuur na uitspraak: “De schaamte voorbij”
Queen Elizabeth zwaar onder vuur na uitspraak: “De schaamte voorbij”
Foto: Photonews

Net als onze koning Filip heeft ook de Britse Queen Elizabeth haar jaarlijkse kersttoespraak gehouden. Ze looft daarin het plichtsbesef van de klimaatjongeren.

De Britse Queen Elizabeth heeft in haar kersttoespraak onder andere het engagement geprezen van de jongere generaties in verband met de klimaatcrisis. “De uitdagingen waarmee veel mensen vandaag worden geconfronteerd zijn misschien anders dan die waarmee mijn generatie te kampen had, maar ik ben getroffen door de manier waarop de jonge generaties een gelijkaardig plichtsbesef tonen tegenover de bescherming van ons milieu en ons klimaat”, zei ze.

Een uitspraak die bij velen duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten is. Er wordt de Britse koningin dan ook hypocrisie verweten. “Niet te geloven. Al haar paleizen en kastelen worden dag en nacht verwarmd zonder dat ze er is, ze maakt vliegreizen met grote vliegtuigen waar ze alleen in zit, en hoeveel auto’s zou ze hebben? En dit geldt niet alleen voor haar, maar voor heel de familie, ook de kleinkinderen. De schaamte voorbij”, klinkt het onder andere. Of ook: “Als wereldvreemdheid een gezicht krijgt”, besluit iemand bot.

Meer nieuws

Meer nieuws

.