Prins Laurent verrast vriend en vijand met deze stunt: “Ik hoop dat de Belgen mijn voorbeeld zullen volgen”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Op kerstdag trok Prins Laurent in zijn jeep van Tervuren naar het asielcentrum van Sint-Truiden. Hij heeft er pakjes uitgedeeld aan de kinderen.

Het initiatief voor deze actie kwam van professor Werner de Saeger, die al jaren goed bevriend is met de prins: “Prins Laurent draagt de armen, uitgestotenen, en de mensen die het moeilijk hebben een warm hart toe. Enkele dagen geleden stelde ik voor om op kerstdag deze kindjes te bezoeken met enkele pakjes. Het moge een inspiratie zijn om nooit te vergeten dat er mensen zijn die lijden. Ieder van ons heeft daarin een rol te spelen, en prins Laurent zette vandaag op bijzonder mooie wijze de toon.”

“Mensen vergeten soms dat die kinderen die daar verblijven hier helemaal niet voor gekozen hebben. Voor hen is het ook kerstmis. Zij krijgen in principe geen pakje. Wel, in de geest van kerstmis, wou ik hen eens verrassen. En stiekem hoop ik dat de Belgen mijn voorbeeld zullen volgen”, aldus prins Laurent.

20 jaar geleden trok Prins Laurent op kerstavond al eens verkleed als kerstman de Brusselse Marollen in om cadeautjes aan de armen uit te delen. Deze keer had hij zijn kerstpak wel thuisgelaten.