Warme december, maar Frank Duboccage waarschuwt: “Dan kan de winter plots wél hard gaan toeslaan”
Warme december, maar Frank Duboccage waarschuwt: “Dan kan de winter plots wél hard gaan toeslaan”
Foto: Medialaan

Winterse temperaturen zitten er voorlopig niet in, en dat zal waarschijnlijk voor de rest van december zo blijven. Toch mogen we de winter nog niet afschrijven, zegt weerman Frank Duboccage op VTM.

“Woensdag begint met veel bewolking, en is het oosten kan het nog regenen. Maar geleidelijk gaat het beter worden. Vooral na de middag lijkt het droog te zullen blijven, en dan gaan we zelfs in Vlaanderen enkele opklaringen krijgen. De maxima bedragen 8 graden.”

“Ook op tweede kerstdag houden we het droog overdag met eerst zon, maar dan gaat de bewolking toch wat toenemen. In de loop van de avond kan het opnieuw gaan regenen vanaf de kust. Het wordt 7 graden.”

"Op vrijdag beginnen we nog met een regenzone, maar die wordt na de middag weggeduwd naar het zuidoost, en dan wordt het dus vanaf de kust weer beter met enkele opklaringen, en dit bij 9 graden.”

Winterse temperaturen zitten er voorlopig niet in, en dat zal waarschijnlijk voor de rest van december zo blijven. Toch mogen we de winter nog niet afschrijven, zegt Frank Duboccage. “Het is de laatste jaren al vaak gebleken dat de winter niet toeslaat in december, maar eerder eind januari en februari. Voorlopig lijkt dat dit jaar ook te gaan gebeuren. December blijft hoogstwaarschijnlijk een zachte maand.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.