Kürt Rogiers en zijn ouders nemen drastische beslissing: “Papa wilde niet nog meer geld aan de staat geven”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Kürt Rogiers en zijn ouders hebben een opvallende beslissing genomen. Dat vertellen ze deze week in Dag Allemaal. De ouders van Kürt zijn ingetrokken in een appartement dat ze huren van hun zoon, vlakbij zijn huis in Grembergen.

Tijdens een wandeling met zijn hond Waf kreeg Kürt Rogiers het idee om een appartement te kopen. “Ik word over een dik jaar vijftig en heb wel wat bijeengespaard”, zegt hij. “Maar een spaarboekje brengt niets meer op, dus begon ik na te denken over investeren in vastgoed. Ik was gecharmeerd door deze mooie nieuwe appartementen, dus heb ik er één gekocht om te verhuren.”

Enkele dagen nadat hij zijn ouders over het appartement had verteld, belde zijn vader hem. “We hebben eens nagedacht. Wat als wij ons huis verkopen en jouw appartement huren?”, zei hij. En dat vond ook Kürt een goed idee. “Mijn ouders zijn Arco-gedupeerden en mijn vader heeft altijd gezegd: Als ik er niet meer ben, mag de staat niet meer te veel van mijn centen krijgen.”

Ze vinden het allemaal een goede en logische beslissing. “Hun huis had heel veel trappen”, zegt Kürt. “En mama sukkelt met haar heup en gewrichten. Ze was al een paar keer gevallen. En papa vecht al meer dan tien jaar tegen kanker, hoewel het nu goed met hem gaat. Ineens klopte de hele puzzel: mijn ouders zouden dicht bij ons komen wonen en wij konden het appartement verhuren aan mensen die wij vertrouwen.”