Rechter niet mals voor ex-vriend van Tanja Dexters na zwaar ongeval met vluchtmisdrijf: Dit is zijn straf
Rechter niet mals voor ex-vriend van Tanja Dexters na zwaar ongeval met vluchtmisdrijf: Dit is zijn straf
Foto: Photonews

Michaël Peeters, de ex-vriend van Tanja Dexters, kent zijn straf na hun zware ongeval met vluchtmisdrijf in maart dit jaar. “Hopelijk heeft hij zijn les nu geleerd”, zegt verkeersdeskundige Danny Smagghe in Dag Allemaal.

Michaël Peeters wordt behalve aan de andere verkeersinbreuken ook schuldig bevonden aan vluchtmisdrijf. Hij kreeg een gevangenisstraf van vier maanden met uitstel, een rijverbod van een jaar en vier maanden, waarvan vier maanden met uitstel, en een boete van 10.800 euro, waarvan 3.600 euro met uitstel. Om na het rijverbod zijn rijbewijs terug te krijgen, moet Peeters slagen voor vier examens.

“Dit lijkt me zeker geen lichte straf”, zegt verkeersdeskundige Danny Smagghe van Touring. “In het geval van Peeters lijkt de straf me voldoende zwaar. Zeker die vier examens die hij opnieuw moet afleggen, zijn niet te onderschatten. Iemand die al jaren rijdt, zal zeker raar opkijken. De wegcode is veranderd, er zijn psychologische tests bij gekomen... het is er niet simpeler op geworden. We kunnen maar hopen dat de heer Peeters zijn les nu geleerd heeft.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.