VTM

Nathalie Meskens openhartig over slechtste beslissing van het voorbije jaar: “Dat had ik beter niet gedaan”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In 2019 was Nathalie Meskens niet van het scherm weg te slaan, én ze kondigde dan ook nog eens haar eerste zwangerschap aan. Reden genoeg om op plaats 37 in de Top 100 Belgen van 2019 van Het Laatste Nieuws te staan.

Nathalie Meskens blikt in Het Laatste Nieuws terug op het voorbije jaar. Het was een fantastisch jaar, op professioneel vlak maar ook privé. Het VTM-gezicht ervaart het opperste geluk door haar zwangerschap. Nathalie bracht ook haar tweede boek uit, maar dat had ze toch anders moeten aanpakken, beseft ze nu.

“De naam van mijn tweede boek, 'Plan Vegan', had ik bij nader inzien anders moeten kiezen”, zegt Nathalie in Het Laatste Nieuws. “België is blijkbaar totaal niet klaar voor een veganistische levensstijl. Een klein publiek vindt het hip en trendy, een groot publiek draait met de ogen en zegt: gij moogt mijn vlees niet afpakken! Ze zijn gewoon bang van de term.”

“Niet dat ik alleen maar met verkoopcijfers bezig ben, maar met een andere naam zou het gemakkelijker zijn geweest anderen te overtuigen minder vlees te eten. We zijn ons totaal niet bewust van de impact van ons eetgedrag op de planeet. Weet je dat weinig jongeren veganistisch of zelfs vegetarisch zijn? Dan denk ik: mannekes, het klimaat draait om méér dan met welke auto we rijden, hé."