Tom Boonen verrast met opvallende carrièrewending: “Serieus wennen, ik heb totaal geen ervaring”
Tom Boonen verrast met opvallende carrièrewending: “Serieus wennen, ik heb totaal geen ervaring”
Foto: Photonews

Over de koers weet Tom Boonen alles. Maar nu geeft hij zijn een carrière een verrassende wending. Vanaf dit voorjaar ontpopt Tom Boonen zich als televisiepresentator voor Eén. De 39-jarige ex-wielrenner reisde daarvoor de hele wereld rond. “Mijn ogen zijn opengegaan”, klinkt het.

In ‘Tom fietst’ praat Tom Boonen met mensen bij wie de fiets centraal staat in hun leven, gewone mensen van over de hele wereld met een bijzonder verhaal. “Zo’n drie jaar geleden werd ik door de VRT gevraagd of ik het zag zitten een programma te maken”, zegt Boonen.

“Ik heb er even over moeten nadenken, want die vraag kwam net na de beëindiging van mijn carrière. Maar toen dit idee ontstond, was ik meteen overtuigd. Het gaat over de fiets, maar ook over veel meer dan dat. Het programma doet je nadenken, mensen gaan verrast zijn als ze het zien.”

De rol van presentator en tv-maker was nieuw. “Dat was in het begin wel wennen, ja”, aldus Boonen. “Maar ik heb me niet speciaal voorbereid. Ik ben gewoon vertrokken en eens we op de bestemming waren, heb ik de dingen gevraagd die in me opkwamen. Zoals ik dat anders ook zou doen. Ik heb misschien geen ervaring als tv-maker, maar een camera ben ik natuurlijk wel gewoon.”

Boonen vond het een geslaagd experiment. “Tegen tachtig procent van de dingen die ik aangeboden krijg na mijn carrière, zeg ik ‘neen’. Want als je niet oppast, sta je met je hoofd op een pot choco. Maar dit was anders, ik heb veel bijgeleerd over de wereld. We zijn nu zelfs alweer bezig met nieuwe projecten, waar ik nog niet veel over mag zeggen. Maar tv-maken is me erg bevallen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.