“Queen Elizabeth had jarenlang een affaire met deze man, en hij is de échte vader van prins Andrew”
“Queen Elizabeth had jarenlang een affaire met deze man, en hij is de échte vader van prins Andrew”
Foto: Photonews

In het derde seizoen van de Netflixserie ‘The Crown’ wordt er dieper ingegaan op de diepe vriendschap van Queen Elizabeth met Lord Henry Porchester, ‘Porchie’ voor de vrienden, de zevende graaf van Carnarvon. Kwatongen beweren zelfs dat Porchie de echte vader is van prins Andrew, die dezer dagen zwaar onder vuur ligt, en niet prins Philip. Dat schrijft Primo.

Elizabeth en Henry trekken trekken al met elkaar op sinds Elizabeth 16 jaar oud is. Ze delen dezelfde passie voor renpaarden. Volgens de Britse media zou er echter meer aan de hand zijn geweest dan innige vriendschap tussen de twee. “De koningin en Porchie hebben een affaire gehad!”, luidt het.

“Ja, ze hadden een innige vriendschap. Ja, ze begrepen elkaar zonder veel woorden. En ja, zijn telefoontjes werden rechtstreeks doorgeschakeld naar de Queen, want nieuws over haar paarden wil ze onmiddellijk weten”, zegt een royaltywatcher. “Maar een affaire zou totaal haaks staan op het diepe plichtsgevoel van de Queen, haar onwrikbare morele principes en haar rol als hoofd van de Anglicaanse kerk. De kroon in opspraak brengen: ik denk niet dat ze dat risico ooit heeft durven nemen.”

“Queen Elizabeth liegt”

En toch zijn andere royaltywatchers ervan overtuigd dat er meer aan de hand was. “Je zou kunnen zeggen dat de koningin de buitenechtelijke uitstapjes van haar man Philip tolereerde”, zegt een andere insider aan het hof. “Omdat ze altijd kon terugvallen op Porchie. Hij was haar rots in de branding, haar steun en haar toeverlaat. Van zodra Philip uit het huis was, was Porchie er. Hij bracht meer tijd met de Queen door dan met zijn eigen vrouw.”

“Dit was zeker méér dan een gewone vriendschap, en ja, het zou me niets verwonderen dat Porchie de vader is van Andrew. Andrew werd geboren in februari 1960 maar rond de tijd dat hij moet verwekt zijn, was Philip helemaal niet in het land. Hij was een zeiltocht aan het maken rond de eilanden in de Stille Oceaan."

"Toen Philip haar daarmee confronteerde, heeft ze altijd ontkend. Wel, ik durf te beweren dat ze liegt. Maar goed, we moeten er ons bij neerleggen dat ze het nooit zal toegeven. Haar bijnaam is niet voor niets Elizabeth the Silent, of De Zwijgzame. Het is een geheim dat ze mee in het graf zal nemen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.