Kristel Verbeke haalt uit naar ex-collega Karen Damen: “Dat is haar schuld”

door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Bij K3 kreeg ze het etiket van ‘ernstige’ opgekleefd, maar in het theaterstuk ‘Kerstmis den boom in’ toont Kristel Verbeke zich van haar meest komische kant. En dat bevalt haar wel. In het stuk praat Kristel geen mooi Algemeen Nederlands, maar een mengeling van Hams en Antwerps. Dat laatste is de schuld van twee bekende gezichten…

Kristel Verbeke brengt dit jaar de kerstperiode door op de planken. De gewezen K3-zangeres heeft een rol in het komische theaterstuk ‘Kerstmis den boom in’ van de Sven De Ridder Company. De première was vorige week. Kristel speelt in het stuk de rol van Charlotte, de vrouw van Sven De Ridder. Zij houdt van Kerstmis, hij heeft er een bloedhekel aan.

“Charlotte is iemand die beslissingen durft te nemen en naar oplossingen zoekt als alles verkeerd gaat. Zo ben ik ook”, aldus Kristel Verbeke in Story. “Het grote verschil is dat Charlotte geen Algemeen Nederlands praat, maar een mengeling van Hams en Antwerps. Ik ben afkomstig van Hamme, en dat Antwerps accent is de schuld van Gert Verhulst en Karen Damen.”

“Voor mij was het in het begin ook schrikken hoor. Moet ik nu echt ‘kaffe’ zeggen in plaats van ‘koffie’? Dan schrik ik van mezelf. Ik heb heel het script eens overlopen met mijn mama en zij heeft me toen wat Hamse dialectwoorden geleerd. Want om eerlijk te zijn: ik was die al vergeten.”