Dat is een smak geld! Nederlanders uiten felle kritiek op uitkering voor prinses Amalia
Dat is een smak geld! Nederlanders uiten felle kritiek op uitkering voor prinses Amalia
Foto: Photonews

Prinses Amalia vierde op 7 december haar zestiende verjaardag. In Nederland zijn ze niet te spreken over de hoge uitkering die zij vanaf haar achttiende verjaardag zal krijgen.

Veel felicitaties bij onze noorderburen voor de zestiende verjaardag van kroonprinses Amalia, maar ook gemor omdat ze binnen twee jaar automatisch 1,45 miljoen euro zal krijgen. Daarvan is 250.000 euro bestemd als loon, en 1,2 miljoen voor werkings- en personeelskosten, al is de prinses dan amper achttien en zal ze wellicht nog jaren studeren.

De Nederlandse pers verwijst naar onze prinses Elisabeth, die afziet van de dotatie waar ze recht op heeft zolang ze nog schoolloopt en geen voltijds werkende royal is. Maar in Nederland is wettelijk vastgelegd dat de troonopvolger vanaf zijn of haar meerderjarigheid een uitkering krijgt, en gebeurt dat dus automatisch.

Mochten Willem-Alexander en Máxima alsnog het voorbeeld van hun Belgische collega’s willen volgen, moet er een wetswijziging komen. Volgens de NOS is die kans ‘ongeveer gelijk aan nul’.

Meer nieuws

Meer nieuws

.