Bekritiseerde prins Andrew krijgt steun uit erg onverwachte hoek
Bekritiseerde prins Andrew krijgt steun uit erg onverwachte hoek
Foto: Photonews

De Britse prins Andrew heeft samen met zijn broer, prins Charles, en andere familieleden, het jaarlijkse kerstfeestje bezocht bij zijn moeder, Queen Elizabeth. Hoewel de kritiek op hem nog niet gaan liggen is, sprak één iemand toch zijn steun uit voor de geplaagde prins.

Het is de Aartsbisschop van Canterbury en de belangrijkste religieuze hoogwaardigheidsbekleder in Groot-Brittannië, Justin Welby, die onlangs zijn steun uitsprak aan prins Andrew. In de krant The Big Issue werd hem expliciet gevraagd wat hij vond van het schandaal rond Andrew, en of hij niet van mening was dat de koninklijke familie zich aan een hogere morele standaard moet houden dan de rest van de gemeenschap.

Daarop antwoordde Welby: “Ik denk dat ze over het algemeen ons op een buitengewone manier dienen, in wat voor hen letterlijk een levenslange gevangenisstraf is. Ik denk dat we niet van hen mogen vragen om bovenmenselijke heiligen te zijn, want niemand is zo. Iedereen maakt fouten, iedereen is menselijk.”

“Ik geef geen commentaar op eender welk lid van de koninklijke familie, behalve om te zeggen dat ik verbaasd ben over wat voor een geschenk ze aan dit land zijn. Het is heel gemakkelijk om dingen naar hun hoofd te gooien - ze zijn veel zichtbaarder dan de meeste mensen. En wanneer mensen fouten maken, dan moet je je gewoon herinneren dat iedereen menselijk is.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.