Zo triest voor Tanja Dexters: “Dit is de reden waarom het zo fout gelopen is met haar”
PMN
Zo triest voor Tanja Dexters: “Dit is de reden waarom het zo fout gelopen is met haar”
Foto: Photonews

Tanja Dexters heeft zich vrijwillig laten opnemen in een psychiatrische instelling. Ze deed dit na overleg met haar familie.

“Dit is een psychologische problematiek’, zegt haar advocaat Omar Souidi in Dag Allemaal. “Ze wil zich weer Tánja voelen, want ze kreeg sterk het gevoel dat ze zichzelf aan het verliezen was.”

“Ze heeft heel bewust deze keuze gemaakt. Niemand heeft haar opgelegd om in behandeling te gaan. Ze is dus zeker gemotiveerd. Maar goed, ik kan helaas niet uitsluiten dat ze nog een paar keer hervalt. Dat schijnt heel vaak voor te komen met mensen die deze behandeling volgen. In elk geval gaat Tanja nu het nodige gereedschap in handen krijgen, zeg maar, om te leren omgaan met de uitdagingen op haar pad.”

“Onderschat het leven dat Tanja Dexters leidt niet. Ze heeft al jaren te weinig rust rond zich, dat zegt ze me ook letterlijk zo. Niet dat dat de fout is van iemand anders, maar ’t is wel een vaststelling waar je niet naast kan kijken. Tanja wórdt al heel lang geleefd. Als je daar zonder kleerscheuren uit wil komen, moet je een ijzersterk karakter hebben."

Meer nieuws

Meer nieuws

.