Dieter Coppens is duidelijk tegen zijn bazen na ‘Down The Road’: “Laat mij zoiets nooit presenteren”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Binnenkort komt er een nieuwe reeks van ‘Down The Road aan’. Dan vertrekt Dieter Coppens met mensen die het syndroom van Down op reis.

Dieter Coppens werkt nog met heel veel plezier mee aan ‘Down The Road’. “Het programma heeft mij veranderd, als mens. Die gasten hebben me geleerd om nog beter te relativeren”, merkt Dieter op in Het Laatste Nieuws.

“Om te leven in het nu. Zij liggen niet wakker van morgen. Ze zijn puur en authentiek: wat ze denken, komt er ook uit. Down The Road heeft me als mens ook rustiger gemaakt. Ik heb leren appreciëren wat ik kan en niet goed kan. Laat mij geen grote show presenteren. Down The Road is het jasje dat bij mij past.”

“Ik mag mijn twee pollekes kussen dat het op mijn pad gekomen is. Bovendien heeft het ook iets veranderd in Vlaanderen: het beeld van mensen met down is bijgesteld. Regelmatig zeggen ouders van downkinderen: ‘Dieter, er wordt nu anders gekeken naar onze zoon of dochter. Dat is heel schoon. Het andere neveneffect - dat mij als tv-gezicht meer op de kaart heeft gezet - vind ik bijzaak.”