Siska Schoeters: “We zijn nu zes maanden na zijn dood en ik heb het er nog altijd moeilijk mee”
PMN
Siska Schoeters: “We zijn nu zes maanden na zijn dood en ik heb het er nog altijd moeilijk mee”
Foto: Photonews

Siska Schoeters is dit jaar opgeschrikt door een onverwacht overlijden. Haar collega bij de radio Christophe Lambrecht stierf totaal onverwacht na een hartfalen.

“Dit zal altijd het jaar van Christophe blijven”, reageert Siska Schoeters in Het Laatste Nieuws. “Het is de eerste keer dat ik iemand verloren heb die zo dicht bij mij stond. Zijn overlijden is zes maanden geleden en ik ben daar nog dagelijks mee bezig.”

“We hebben een WhatAppgroepje met de meest close vrienden van Christophe. De ene keer regent het verjaardagswensen, de andere keer post iemand: ‘Fuck, ik heb het lastig vandaag’. Als er ergens een regenboog verschijnt, wordt die in de groep gezet: dat is Christophe die dag komt zeggen. Die groep is een grote zegen.”

“Het heeft lang geduurd voor ik echt besefte dat hij dood is. Ik hoor hem nog altijd lachen. Ik denk dat hij nog elk moment kan binnenkomen. Wat ergens ook wel schoon is. Zijn bidprentje hangt bij ons thuis op het toilet. Je kan dat een oneerbiedige plaats noemen, maar het is wel een plek waar je heel vaak komt. Ik zie hem elke dag. Soms steek ik nog kaarsjes voor hem aan. Soms overvalt het me: godverdomme, maat, ik mis je.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.