Kyra Gantois haalt opnieuw uit naar Anuna De Wever: “Wat ze toen tegen me zei, dat was heel erg”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Kyra Gantois, bezieler van Youth For Climate (YFC), maakt in Het Laatste Nieuws de balans op van een bewogen jaar. In het gesprek had ze het over haar veelbesproken vertrek bij YFC én de twist met toenmalig 'partner in crime' Anuna De Wever.

Een hartelijk contact met toenmalig 'partner in crime' Anuna De Wever heeft Gantois niet meer. "In aanloop naar haar reis naar Zuid-Amerika heb ik haar nog een berichtje gestuurd. Ik wenste haar veel succes, maar heb nooit antwoord gekregen”, vertelt Kyra Gantois in Het Laatste Nieuws.

“Twee weken geleden belde Anuna me dan ineens op. Ze wilde weten of ik naar de Boekenbeurs was geweest om ons boek te promoten. Ik zei dat ik inderdaad was gaan signeren, omdat het ook zo in mijn contract staat. Volgens mij zinde het Anuna niet echt dat ik naar de Boekenbeurs was geweest. Ze deed er aan de telefoon alleszins een beetje raar over.”

“Tijdens ons gesprek zei ik daarna tegen Anuna dat we het dringend eens moesten hebben over hetgeen allemaal gebeurd is. 'Daar hebben we allebei geen energie voor', antwoordde ze droogjes. Dat vond ik heel erg. Anuna wéét dat ik heel graag een deftig gesprek heb om alles uit te klaren. Maar dat zal er waarschijnlijk nooit van komen.”

“Ik vrees dat het nooit meer helemaal goed komt tussen ons. Dat vind ik heel jammer. Ik heb haar met mijn open brief nooit persoonlijk willen aanvallen. Laat staan dat ik YFC schade wilde toebrengen."