‘Familie’-acteurs in shock door walgelijke beelden: “Dat is barbaars!”
‘Familie’-acteurs in shock door walgelijke beelden: “Dat is barbaars!”
Foto: Medialaan

Over twee weken zitten heel wat mensen in familiale kring weer met de voeten onder de feesttafel. De kans is groot dat er ook dit jaar weer veel foie gras geserveerd worden. De maag van ‘Familie’-acteurs Maxime De Winne en Dorien Reynaert draait ervan om. Met een bijzonder confronterend filmpje van dierenrechtenorganisatie Gaia willen zij komaf maken met deze ‘barbaarse decadentie’.

“Yep. I know. Dit is geen populair onderwerp zoals “ik ga trouwen of ik krijg een baby” maar dit MOET onder de aandacht gebracht worden. Foie gras”, schrijft actrice Dorien Reynaert op Instagram. Dierenmishandeling is voor de actrice een zwaar misdrijf, het stoot haar dan ook tegen de borst dat heel wat mensen toch nog van foie gras kunnen genieten.

“Dat het nog steeds wordt verkocht én gekocht is onbegrijpelijk... De keel en maag van ganzen worden keer op keer volgepropt tot hun lever maximaal opgezwollen is, om dan geslacht te worden. Zo hard afzien om dan uiteindelijk te eindigen in iemands mond...”, schrijft Dorien teleurgesteld.

“En het strafste van al is dat deze zogezegde ‘delicatesse’ best wel duur verkocht wordt. Barbaarse decadentie als je het mij vraagt. Wanneer je het deze kerst voorgeschoteld krijgt, kan je ook gewoon nee zeggen”, merkt de actrice op.

Ook acteur Maxime De Winne is geschokt en wil mensen oproepen geen foie gras meer te eten. “Walgelijke beelden! Blijven we dit slikken? Moet er nog steeds van kokhalzen als ik er nog maar aan denk. Wil jij ook dat dit dierenleed stopt? Steun mij en geef jouw reactie”, laat hij weten.

https://www.instagram.com/p/B53UNkohgh0/

Meer nieuws

Meer nieuws

.