Willy Sommers haalt opgelucht adem: “Daar ben ik aan ontsnapt”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Jarenlang was er voor jonge, mannelijke Vlamingen (bijna) geen ontkomen aan ‘den troep’. Dat de opleiding voor de Special Forces extra zwaar is, kon u zondag al zien tijdens de eerste aflevering van ‘Kamp Waes’. Het programma doet heel wat gewezen dienstplichtigen terugdenken aan hun legertijd. Willy Sommers vond een creatieve manier om eraan te ontsnappen…

“Ik heb mijn legerdienst niet moeten doen”, glimlacht Willy Sommers in Dag Allemaal. “Ik ben eraan ontsnapt door mij vijf jaar op rij in te schrijven aan de universiteit, voor de opleiding rechten. Dat was puur voor de vorm, want ik ben nooit naar één les geweest. Studenten moesten niet naar het leger, en zo kon ik aan mijn dienstplicht ontsnappen.”

“Ik wilde niet naar het leger omdat een jaar niet optreden het einde van mijn zangcarrière kon betekenen. Na die vijf jaar kon ik mij niet meer inschrijven voor de universiteit, maar gelukkig was ik tijdens een optreden voor de Belgische soldaten in Duitsland één of andere hoge pief tegengekomen. Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn legerdienst niet moest doen, en nu zal het er ook niet meer van komen.”