Bizar nieuws over Nederlandse prinses Amalia: Daarom zal zij nooit met een Belgische prins trouwen
Bizar nieuws over Nederlandse prinses Amalia: Daarom zal zij nooit met een Belgische prins trouwen
Foto: Photonews

De Nederlandse prinses Amalia vierde op 7 december haar zestiende verjaardag. Het leven van een prinses is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Elke stap ligt onder een vergrootglas, zo ook meer en meer haar liefdesleven...

Wat bijvoorbeeld nooit kan of zal gebeuren, is dat Amalia of één van de andere Nederlandse prinsesjes met een Belgische prins zal trouwen. De Belgische wet verbiedt namelijk dat een lid van het koningshuis, trouwt met iemand van 'Oranje'.

Dit gaat ver terug, namelijk tot in 1830, waarin een decreet werd uitgevaardigd die verbiedt dat een lid van het Nederlands Koninklijkhuis, een machtspositie in België betreedt. Nadien heeft niemand dit decreet ooit ongedaan gemaakt en dus zou er letterlijk sprake zijn van een verboden liefde.

Op haar veertiende had de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima even verkering met een vermoedelijk klasgenootje, maar de toekomstige prins is het niet. Het was namelijk na een tijdje alweer uit. Wie haar prins op het witte paard zal worden, blijft nog even de vraag.

Meer nieuws

Meer nieuws

.