Opgelet want het weer belooft behoorlijk onstuimig te blijven
Opgelet want het weer belooft behoorlijk onstuimig te blijven

Vanavond eerst nog vrij veel wind en enkele buien. Geleidelijk wordt het droger en gaat de wind wat luwen tot een zwakke of matige wind. de temperaturen zakken naar -2 graden voor Hoog-België, in het centrum van het land schommelen de temperaturen rond het vriespunt. Daar kan het aan de grond wel lichtjes vriezen. Er kan plaatselijk nevel of mist opduiken, die kan aanvriezen. Het kan lokaal dus glad worden op de weg. Tegen het einde van de nacht wakkert de wind opnieuw aan. Sabine Hagedoren voo

"Morgen gaat het opnieuw krachtig waaien, bij windkracht 4 tot 5 en rukwinden tot 50 of 60 kilometer per uur. Aan de kust zijn rukwinden tot 80 kilometer per uur mogelijk. De dag begint met brede opklaringen en zonneschijn. In de loop van de voormiddag komt er al meer bewolking, maar het blijft nog droog tot ’s avonds.”

“In de nacht van maandag op dinsdag gaat het regenen in Laag- en Midden-België bij 6 of 7 graden. In Hoog-België daalt de temperatuur tot rond het vriespunt, dus daar kan de neerslag opnieuw een winters karakter krijgen. In de eerste helft van de nacht is er nog veel wind, later wordt het rustiger.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.