Dit komt heel hard binnen bij ‘Thuis’-acteur Christophe Haddad: “Mijn hart is gebroken”
Dit komt heel hard binnen bij ‘Thuis’-acteur Christophe Haddad: “Mijn hart is gebroken”
Foto: Instagram

Nergens beter dan thuis. De slagzin van 's lands populairste soap komt nu nog harder binnen bij Christophe Haddad.

'Thuis'-acteur Christophe Haddad ging als ambassadeur van SOS Kinderdorpen naar Libanon, waar zijn roots liggen. Zijn vader is in Libanon geboren, en is in België blijven plakken omdat hij verliefd is geworden. Christophe groeide dan ook hier op met zijn vier zussen. Een schril contrast met het leven van veel families in Libanon.

"Ik ben opgegroeid in een bijzonder warm gezin en ik vind dat ieder kind daar recht op heeft. Door mijn bekendheid hoop ik mensen aan te sporen om iets goeds te doen voor een ander. Wij leven op één van de rijkste plekken ter wereld. Het zou mooi zijn als meer mensen dat beseffen”, aldus Christophe in Het Laatste Nieuws. Daarom probeert Haddad SOS Kinderdorpen mee in de kijker te zetten.

"Ze hebben in 135 landen dorpen gebouwd, met meestal een twaalftal woningen, een school en een medische post. In elk huis woont een 'SOS Moeder' met ongeveer acht kinderen. Zij krijgen onderwijs, medicijnen en liefde. Ik heb in Beiroet zo'n dorp bezocht, met zo'n vijfenzeventig kinderen, de meesten onder hen zijn wees. Zien dat zij een nieuw leven kunnen opbouwen maakt me oprecht blij.”

“Hoe getraumatiseerd sommige kinderen ook waren, er verscheen een glimlach op hun gezicht wanneer ik met hen speelde. Het was een pakkende reis. Ik ben tot op het bot geraakt. We hebben vluchtelingenkampen bezocht. Libanon telt anderhalf miljoen vluchtelingen. Mijn hart brak. Kinderen liepen er alleen op straat, tussen de tanks. Ook buiten die kampen leven sommige families in erbarmelijke omstandigheden. Ik heb vaak op het punt gestaan om te huilen, maar ik kies ervoor om tot actie over te gaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.