Tom Waes ligt zwaar onder vuur: “Schandalig wat hij doet”
Tom Waes ligt zwaar onder vuur: “Schandalig wat hij doet”
Foto: Photonews

Tom Waes ligt momenteel onder vuur. De aanleiding is een foto ter promotie van zijn nieuwe programma ‘Kamp Waes’, sinds gisteren te zien op Eén. “Fout bezig, kerel” en “Schandalig”: zo luiden enkele van de commentaren op Facebook, nadat Tom Waes had geposeerd met de rode baret van de para’s op zijn hoofd. “Die baret moet je verdienen”, klinkt het nog.

In ‘Kamp Waes’ proberen vijftien kandidaten zich door de toelatingsproeven van de special forces van het Belgisch leger te slaan. Om het programma te promoten, zette presentator Tom Waes de wijnrode baret van de paracommando’s op. De foto in het weekblad ‘Humo’ zette echter kwaad bloed bij een aantal para’s.

In een Facebookgroep uitten ze hun ongenoegen. “Waes, fout bezig, kerel. In het Verenigd Koninkrijk is er een gelijkaardig programma geweest, maar daar heeft de presentator nooit een rode baret op z’n bol gezet”, klinkt het in de commentaren. En ook nog: “Geen opleiding, geen muts”.

Voor paracommando’s heeft de rode muts een grote symbolische waarde. Ze mag enkel gedragen worden door soldaten die de harde en veeleisende opleiding tot para doorstaan hebben. Dat een niet-militair, zelfs maar voor een fotosessie, de baret opzet, zit sommigen hoog.

Meer nieuws

Meer nieuws

.