Familie-actrice Patsy Van der Meeren schept duidelijkheid: “Dan keert Gloria terug”
PMN
Familie-actrice Patsy Van der Meeren schept duidelijkheid: “Dan keert Gloria terug”
Foto: VTM

Het gaat volgende week heftig worden in Familie. Peter zal dan een pak slaag krijgen van zijn vriendin Gloria.

“Ik vond het erg moeilijk, want deze rol ligt mijlenver van wie ik ben”, zegt Patsy Van der Meeren, die de rol van Gloria speelt in TV-Familie. 

“Ja, ik kan boos worden en hard roepen, maar op iemand slaan: oh nee! Maar ’t gebeurt dus wel, hè, vrouwen die op mannen slaan. Dat is nog meer taboe dan andersom. Goed dat ‘Familie’ dit thema aankaart, al vond ik het niet altijd even prettig om de kwade Gloria te spelen.” 

“Dat ze zo agressief is, komt door haar moeilijke jeugd. Het partnergeweld waarmee ze vroeger geconfronteerd werd, projecteert ze op elke relatie die ze heeft. Gloria is ook heel jaloers, heeft een laag zelfbeeld en een enorme verlatingsangst. Ze vindt zichzelf niet goed genoeg voor iemand als Peter. Zij voelt zich ‘maar de kuisvrouw’. Door die opgestapelde frustratie gaat ze over haar toeren en verliest ze de controle.”

En daar moeten dus wel problemen van komen. “Ze slaat Peter niet bont en blauw, maar ‘t wordt toch erg. Echt pijn hebben we mekaar niet gedaan, hoor, tijdens de opnamen. Al ben ik door te vallen toch geregeld met wat blauwe plekken huiswaarts gegaan. Gunther Levi heeft aan mijn uithalen niks overgehouden. Het werkte tussen ons.” 

“Klop maar, laat u maar eens goed gaan’, zei hij tegen mij. Om te lachen hé, al is ’t natuurlijk geen grappige materie. Uiteindelijk zal het faliekant aflopen tussen Peter en Gloria.” 

“Mijn personage zal nog tot rond Kerstmis op tv te zien zijn. Ik kan nog terugkeren, maar sta momenteel niet meer op de set. Ik werk weer fulltime voor DATS 24, de tankstations verbonden aan de Colruyt-groep. En da’s ook een heel plezante job.’

Meer nieuws

Meer nieuws

.