Tom Waes laat deelnemers de hel zien: “Ik huiver er nog steeds van”
PMN

Tom Waes komt met een nieuw programma aandraven. In ‘Kamp Waes’ volgen 15 mensen een opleiding van de special forces.

Vijftien burgers wacht een week lang een zware training. Goed voor acht intensieve afleveringen. Tom Waes zelf neemt niet deel. “Natuurlijk kriebelde het om mee te doen, maar ik ben blij dat ik mijn handen ervan heb gehouden”, zegt Tom in Dag Allemaal. 

“Anders had het misschien een alternatieve versie van ‘Tomtesterom’ kunnen worden en daar hadden we geen zin in. Toen ik vroeg welke mensen ze eigenlijk zochten, kreeg ik als antwoord: ‘Mensen zoals jij, maar dan dertig jaar jonger.’ (lacht) Ik ben 51 en moet mijn plaats kennen. Ik wil niet pretentieus klinken, maar ik denk dat ik me de voorbije jaren al genoeg heb bewezen.”

De kandidaten gaan afzien, zoveel is zeker. Het waren helse draaidagen’, aldus Tom. ‘Ik denk niet dat ik in die acht dagen 24 uur geslapen heb. Het was echt ontzettend vermoeiend, en dan deed ik nog niet eens mee. Er is één proef waar ik nu nog met een lichte huivering aan terugdenk. ’n Mentale proef waar nog over gepraat zal worden. Eén van de zaken die de Special Forces kunnen meemaken is dat ze ergens in ’n bunker eindigen met een oranje overall aan. Ook daar moeten ze op voorbereid zijn."

Meer nieuws

Meer nieuws

.