Ongeval tijdens ‘Gert Late Night’ heeft wrede gevolgen voor An Swartenbroekx: “Het is een serieuze lijdensweg”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In september botste An Swartenbroekx tegen James Cooke tijdens het ‘bungeedansen’ voor ‘Gert Late Night’. De gevolgen bleken veel ernstiger dan eerst gedacht.

“Ik heb toen mijn mediale band gescheurd. Bij de eerste diagnose zeiden ze dat het na zes weken met een brace weer in orde zou zijn. Maar toen ik toch een MRI liet nemen, bleek de scheur toch veel erger. Er werd ook een kraakbeenletsel vastgesteld. Gevolg: twee à drie maanden een brace dragen en veel kinesitherapie. En toen liep ik twee ontstekingen op, moest ik rusten en weer van nul beginnen met mijn kine. Ja, het is al ’n hele lijdensweg geweest”, vertelt An Swartenbroekx in Dag Allemaal.

“Met een soort ‘Robocop’-brace aan kan ik weer stappen. Maar ik kan mijn knie nog niet strekken en ook de trap nemen is nog moeilijk.” Toch vervloekt ze James Cooke niet. “Ik verwijt hem niets, het was gewoon een stom ongeval. Maar hij zit er wel mee in. Hij heeft me al een doos pralines gegeven en regelmatig krijg ik een berichtje van hem, om te horen hoe het met me gaat. Begrijpelijk, door dat ongeval ben ik ook voor een deel werkonbekwaam: ik heb al jobs moeten afzeggen.”