VTM pakt uit met groot nieuws: Dit immens populaire programma krijgt eindelijk een opvolger
VTM pakt uit met groot nieuws: Dit immens populaire programma krijgt eindelijk een opvolger
Foto: Medialaan

Groot nieuws van VTM. Er komt een nieuwe Vlaamse telenovelle. Het nieuwe soapsprookje zou mogelijk al volgend jaar worden uitgezonden.

“Er komt een nieuwe Vlaamse telenovelle. Omdat we jongeren een opvolger willen geven van ‘Sara’, ‘Ella’ en ‘David’. Een nieuwe reeks, geschoeid op het klassieke recept: een modern sprookje, een fijn liefdesverhaal, in de vorm van een eindige soap”, bevestigt creatief directeur Davy Parmentier.

Dat VTM met een nieuwe telenovelle wil uitpakken, is geen toeval. De ‘feel good’-reeksen zijn hot in Vlaanderen. Zo is ‘Sara’, de moeder van de VTM-telenovelles, het tweede best bekeken programma van dit jaar op VTM GO, met liefst 3,5 miljoen views. ‘LouisLouise’ haalde er in 2019 al 1,5 miljoen en ook ‘Ella’ scoorde al 600.000 clicks.

Het zijn vooral jongeren die gek zijn op de moderne sprookjes in soapvorm. Haast de helft van de kijkers, zo’n 45%, zijn 15- tot 24-jarigen. “Dat heeft ons doen nadenken en laten beslissen om het genre nieuw leven in te blazen”, aldus Parmentier.

Meer nieuws

Meer nieuws

.