Eva Daeleman deelt bewust ‘lelijke’ foto van zichzelf om groot probleem aan te kaarten

bron: Metro
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De voormalige radiopresentatrice Eva Daeleman heeft een, naar eigen zeggen, “lelijke” foto van zichzelf gedeeld. Ze deed dit om specifiek statement te maken.

Eva Daeleman heeft een opmerkelijke foto van zichzelf gedeeld. Ze deed dit om een realistisch beeld weer te geven op sociale media. Te perfecte en niet realistische foto’s kunnen mensen immers onzeker maken.

Eva Daeleman wil dat probleem aankaarten en deelde daarom een foto waarvan ze zelf vindt dat ze er niet perfect op staat. “Ik vind deze foto echt verschrikkelijk. Net daarom deel ik ‘m: ziehier mijn slechte kant, mijn haakneus, mijn schminkloze gezicht, en dat schoon vakantievlechtje dat ik weken heb behouden”, klinkt het.

“Dit soort foto’s doen het niet goed want: teveel kleren en anti-glamour. Maar bon, so be it. Ik geloof dat we zelf invloed hebben op hoe Facebook, Instagram en andere sociale media onze beeldvorming sturen en ons bijgevolg rotonzeker laten voelen. Het kan ook een platform zijn met echte mensen, echte verhalen en echte neuzen”, schrijft de gewezen radiostem erbij.