Patsy Van der Meeren heeft het zwaar door haar rol in ‘Familie’

bron: TV Familie
door: Redactie
Afbeelding bron: VTM
Ze werden halsoverkop verliefd, Peter Van den Bossche en z’n flamboyante poetsvrouw Gloria. Maar hun relatie is gaandeweg geëvolueerd tot een tikkende tijdbom met almaar intensere, agressieve ruzies. Die binnenkort zelfs uitmonden in brutaal en rauw partnergeweld. Met, opvallend genoeg, Peter als slachtoffer en Gloria als dader.

“Ik vond het erg moeilijk, want deze rol ligt mijlenver van wie ik ben”, zegt Patsy Van der Meeren. “Ja, ik kan boos worden en hard roepen, maar op iemand slaan: oh nee! Maar ’t gebeurt dus wel, hè, vrouwen die op mannen slaan. Dat is nog meer taboe dan andersom.”

“Goed dat ‘ Familie’ dit thema aankaart, al vond ik het niet altijd even prettig om de kwade Gloria te spelen. Dat ze zo agressief is, komt door haar moeilijke jeugd. Het partnergeweld waarmee ze vroeger geconfronteerd werd, projecteert ze op elke relatie die ze heeft.”

“Gloria is ook heel jaloers, heeft een laag zelfbeeld en een enorme verlatingsangst. Ze vindt zichzelf niet goed genoeg voor iemand als Peter. Zij voelt zich ‘maar de kuisvrouw’. Door die opgestapelde frustratie gaat ze over haar toeren en verliest ze de controle.”