An Swartenbroekx en haar man hebben verschrikkelijk nieuws te horen gekregen: “Ik heb de hele nacht geweend”
An Swartenbroekx en haar man hebben verschrikkelijk nieuws te horen gekregen: “Ik heb de hele nacht geweend”
Foto: Photonews

An Swartenbroekx is ondertussen al vijftien jaar gelukkig samen met Guido De Craene, maar eind 2017 sloeg het noodlot toe. In Dag Allemaal vertellen ze over een zeer donkere periode.

In december 2017 werd prostaatkanker vastgesteld bij Guido. “Het was een agressieve vorm,” vertelt An Swartenbroekx in Dag Allemaal. “Had hij er nog drie maanden langer mee rondgelopen, dan was hij er misschien niet meer geweest.” Het wordt stil bij An Swartenbroekx als ze eraan terugdenkt.

“Op zo’n moment ben ik een emotionele bom,” geeft An toe. “Eén nacht heb ik heel de tijd zitten wenen. Alles moest er in één keer uit. Maar daarna ben ik positief gaan denken en hebben we samen tegen de ziekte gevochten. We hebben dat goed gedaan als koppel.”

An Swartenbroekx geeft toe dat ze toen ook geconfronteerd werd met de eindigheid van het leven. “Daar werd ik heel emotioneel van.” Voorlopig is alles oké met Guido, maar om de drie maanden moet hij nog op controle. “Dan ben je telkens toch wel even zenuwachtig,” geeft Guido De Craene toe.

Meer nieuws

Meer nieuws

.