Twee jaar na zijn vergiftiging heeft Andrei Lugovski schitterend nieuws te melden
Twee jaar na zijn vergiftiging heeft Andrei Lugovski schitterend nieuws te melden
Foto: Facebook

Het is ondertussen twee jaar geleden dat Andrei Lugovski het slachtoffer werd van een poging tot gifmoord. De tenor heeft nu schitterend nieuws te melden. Het gaat weer de goede kant op met hem, zo vertelt hij in TV Familie.

Eind 2017 werd het zenuwstelsel van Andrei Lugovski aangetast door een vergiftiging met thallium. “Ik weet nog altijd niet hoe dat is kunnen gebeuren”, zegt Andrei in TV Familie. “De dokter die me als eerste behandelde, zei: ‘Deze man is over twee uur dood’. Ik zag er ook een sukkelaar uit. Ik was kaal, zo goed als blind, grotendeels verlamd en woog nog amper 27 kilo.”

“De dokters voorspelden dat m’n herstel vijf jaar zou duren, maar ik zit ver voor op schema. Ook al is de ellende nog niet achter de rug, ik voel me honderd keer beter dan een jaar geleden. Ik kan weer stappen en zingen, heb weer echt haar en nagels aan mijn vingers en tenen. Ik ben ook af van de medicatie en de pijnstillers.”

De Wit-Russische zanger is ook flink bijgekomen. “Liefst 70 kilo! Ik weeg nu 95 kilogram. Misschien wat té veel, maar gezien de gebeurtenissen ben ik daar blij mee. Zoals ik al zei ben ik nog niet honderd procent in orde. Ik heb een tintelend gevoel in mijn voeten, maar ik stap weer zonder krukken en zelfs sporten lukt weer. Maar het belangrijkste voor mij is dat mijn stem terug is.”

Zijn revalidatie was loodzwaar. “Op sommige dagen lag ik acht uur aan de nierdialyse om m’n bloed te zuiveren. Ik sliep amper. Het was de hel. Ik huilde veel. Vandaag nog steeds, maar nu zijn het tranen van dankbaarheid omdat ik het overleefde en na twee jaar al zó ver sta.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.