Delphine Boël gaat zwaar in de aanval na schokkende ontdekking: “Raak niet aan mijn dierbaren!”
Delphine Boël gaat zwaar in de aanval na schokkende ontdekking: “Raak niet aan mijn dierbaren!”
Foto: Photonews

Het is menens voor Delphine Boël. Dat ook haar kinderen het slachtoffer worden “van die leugens”, dat gaat voor haar meer dan een brug te ver.

Delphine Boël heeft ontdekt dat ook haar zoon Oscar (11) op een internationale zwarte lijst van de banksector staat, dat zegt ze in Humo. De kunstenares en vermeende buitenechtelijke dochter van koning Albert II gaat daarom in de tegenaanval. “Als ze aan mijn dierbaren raken, mag ik mijn kop niet in het zand steken.”

Delphine Boël en haar echtgenoot Jim O’Hare deden de ontdekking toen ze bij een Belgische bank een rekening wilden openen voor Oscar. “We spraken niet om ingewikkelde financiële transacties, maar toen de bankbediende de rekening wilde aanmaken, viel haar mond open van verbazing. En dan liet ze ons haar scherm zien: politically exposed person. Hoog risico.”

Voor Boël was het niet nieuw. Maar dat het nu ook haar zoon overkomt, maakt haar nog strijdvaardiger. “Ik ben geen misdadigster. Ik én mijn kinderen hebben recht op een identiteit. Als ze aan mijn dierbaren raken, mag ik mijn kop niet in het zand steken. Zullen mijn kinderen eeuwig achtervolgd worden door die leugens? Dat is gewoonweg onaanvaardbaar.”

Uiteindelijk slaagde Boël er toch in een rekening te openen voor haar zoon. “Gelukkig hebben we een uitstekende relatie met onze bank.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.