Boer Gerard zwijgt niet langer: “Daar werd ik ambetant van, ja”
Boer Gerard zwijgt niet langer: “Daar werd ik ambetant van, ja”
Foto: VTM

Verrassende plotwending in ‘Boer zkt. Vrouw’. Cupido had Marijke dan toch raak getroffen. Terug in België kon ze boer Gerard maar niet vergeten. Een diepgaand gesprek onder vier ogen deed de waakvlam opflakkeren.

“’Wat is er toch misgelopen bij onze eerste kennismaking?’ vroeg ik me af. Ik zocht antwoorden op mijn vragen en daarom heb ik Gerard uitgenodigd bij mij thuis om alles eens grondig door te praten”, vertelt Marijke in Dag Allemaal. “Dat hij niet attent was bijvoorbeeld, en vaak nogal bruut overkwam. Ik heb liever iemand die fijngevoeliger is. Tijdens ons verblijf op zijn boerderij vertelde hij ook alleen maar slechte dingen over Duitsland.”

Gerard had in het begin niet door dat er iets fout liep, maar wel dat hun gesprekken steeds moeizamer verliepen. Door zijn stuurse gedrag op de boerderij joeg hij eerst Daphné en later ook Marijke weg.

“Normaal breng ik mijn tijd vooral door op het land, op m’n eentje in mijn tractor. Maar tijdens het programma zat ik plots met mijn dames tussen de koeien. Voortdurend uitleg te geven. Ik voelde mij een soort leraar die de hele tijd dingen aan het uitleggen was aan zijn leerlingen. En daar werd ik een beetje ambetant van”, legt Gerard uit. “Na Peggy’s vertrek waren we vaker op het veld, en voelde ik mij beter in mijn vel. Maar toen was het eigenlijk al te laat. Die eerste dagen hebben veel kapotgemaakt.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.