Gunther Levi voorspelt niet veel goeds voor zijn personage in Familie: “Volgende week barst de bom”
PMN

Het gaat volgende week nog zeer heftig worden. Dat wil acteur Gunther Levi wel verklappen.

Er staat iets te gebeuren tussen Peter (Gunther Levi) en Gloria (Patsy Van der Meeren). Peter is namelijk het slachtoffer geworden van huiselijk geweld.

“Dit is een sociaal relevante verhaallijn, want huiselijk geweld blijft een zeer actueel thema’, legt Wim Feyaerts, creative producer bij ‘Familie’., uit in Dag Allemaal. “We hopen dat we iets kunnen losmaken bij de kijkers en dat we zo het taboe kunnen helpen doorbreken.” 

“De voorbije weken merkten we al dat de verhaallijn rond Peter en Gloria erg leeft onder de kijkers. Bij familiaal geweld is de vrouw meestal het slachtoffer, maar wij kozen voor de omgekeerde vorm. Want dat bestaat ook.” 

“Bij mannelijke slachto ers is het taboe zelfs nog veel groter. Uit cijfers van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen blijkt dat 56% van de mannelijke slachtoffers niemand in vertrouwen neemt, tegenover 34% van de vrouwen in die situatie. Daarom is het belangrijk dat we dit bespreekbaar proberen te maken.’”

En het gaat nog heftig worden. ‘Hoe erg ook, het geweld komt niet plots uit de lucht gevallen. Nee, het moest wel compleet fout lopen tussen Peter en Gloria. De voorbije weken stapelden de frustraties zich op en werden de ruzies tussen hen alleen maar heviger”, pikt Gunther Levi in. 

“Eerst was er enkel verbale agressie. Daarna werd er ook een paar keer getrokken en geduwd. Met nadien telkens weer die momenten van verzoening en spijt. Volgende week volgt dan de uitbarsting. Geloofwaardig, want zo verloopt het in het echte leven ook. Bij familiaal geweld is er altijd een voorgeschiedenis."

Meer nieuws

Meer nieuws

.