Dieter Coppens en Kevin uit ‘Down the road’ hebben hartverwarmend nieuws te melden: Dit gaan ze doen

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Dieter Coppens en Kevin, die te zien was in het eerste seizoen van ‘Down the road’, hebben hartverwarmend nieuws. Ze gaan binnenkort opnieuw liften voor het goede doel. Met ‘Down the snow’ proberen ze voor De Warmste Week van Rusland naar België te reizen om zo geld in te zamelen voor GimmeShelter, een vzw die zich inzet voor daklozen.

Vorig jaar beleefden Dieter Coppens en Kevin tijdens De Warmste Week al een ongelofelijk avontuur toen ze van Finland naar Wachtebeke reisden. Dit jaar trekken ze er weer samen op uit, maar deze keer trekken ze van Rusland naar België. Ze zullen meer dan 3.000 kilometer liften voor het goede doel.

Dieter en Kevin beginnen op woensdag 18 december op het Rode Plein in Moskou aan hun avontuur. Het wordt een reis waarbij ze op zoek gaan naar vervoer, onderdak en warmte. Net als vorig jaar zijn ze volledig aangewezen op de warmte van de mensen die ze onderweg tegenkomen. Het doel is om voor Kerstmis aan te komen in Kortrijk, en dankzij de actie geld in te zamelen voor het goede doel.

Kijkers kunnen Dieter en Kevin steunen door ‘Down The Snow’ te sms’en naar 4342 of een steunkaart te kopen via een.be. Hun avontuur is te volgen via de site en sociale media van Eén. Het volledige reisverslag is op 31 december te zien op Eén. Wie wil kan het vanaf 24 december al online bekijken op VRT NU.