Jens Dendoncker moet iets kwijt over zijn vriendin Lauren: “Dat is angstaanjagend om te zien”

bron: Hallo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
“Een derde seizoen is onmogelijk. Jens Dendonckeris veel te bekend geworden”. Zo klonk het een jaar geleden. Seizoen drie van 'Hoe zal ik het zeggen?' is er nu toch, en de makers hadden het bij het rechte eind: liefst tien sketches mislukten omdat de betrokkenen te snel iets in de gaten kregen. “En dan werden de opnames ook nog bemoeilijkt door mijn epilepsie”, zegt de gastheer.

Jens Dendoncker moest onlangs een zaalshow annuleren door hardnekkige epilepsie, en ook tijdens de tv-opnames moest hij met de ziekte afrekenen. “Soms was de draaidag dan over. Het hing van de intensiteit van de aanval af. Als ik nog energie had om door te doen en ik door de val op de grond niet te fel toegetakeld was, lukte het me nog.”

In Hallo magazine vertelt Jens dat zijn vriendin Lauren Versnick, waarmee hij een jaar samen is, behoorlijk nuchter omgaat met zijn epilepsie-aanvallen. “Ze kan de situatie goed plaatsen, al sloeg ze wel twee keer serieus in paniek toen ik verkeerd was gevallen en dreigde te stikken.”

“Toen was ze onder de indruk. Maar wie is dat niet in zulke situatie? Als je zoiets voor de eerste keer van nabij meemaakt, is dat redelijk angstaanjagend.”