VTM

Zeer slecht nieuws over ‘Hoe zal ik het zeggen?’ met Jens Dendoncker

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Vanavond start het derde seizoen van ‘Hoe zal ik het zeggen?’. Er is slecht nieuws over het programma. Dit derde seizoen zal allicht ook het laatste zijn. Het probleem: te veel mensen herkenden Jens Dendoncker.

Hoe kan je meespelen in een verborgencameraprogramma als je één van de populairste comedians van het land bent? Dat was de grote moeilijkheid waar Jens Dendoncker en zijn collega’s van productiehuis Shelter mee te kampen kregen bij het derde seizoen van ‘Hoe zal ik het zeggen?’.

Plaksnorren, pruiken en hoofddeksels werden uit de verkleedmand gehaald, maar Dendoncker slaagde er niet in zijn guitige tronie, stemtimbre en West-Vlaamse tongval te maskeren voor zijn slachtoffers. Zelfs een spoedcursus stemimitatie bij Guga Baúl hielp niet.

Er was dus een alternatief nodig: Jens zal in dit seizoen dan ook geen enkele keer zelf meespelen in één van de verborgencameramoppen. Wel zal hij - net zoals in de eerste twee reeksen - de opdrachten presenteren en backstage de grappen sturen via oortjes.

Programmamaker Tim Van Aelst en Dendoncker zijn op deze reeks even trots als op de twee vorige, maar de kans dat dit derde seizoen van ‘Hoe zal ik het zeggen?’ ook het laatste is, is behoorlijk groot. Dendoncker gaf zelf toe dat er nog maar weinig rek zit op het programma, in de zin dat het moeilijk nog beter kan. De ploeg won immers een internationale Emmy, en het format werd al aan verschillende landen verkocht.