Koning Filip doet bijzondere onthulling over zijn huwelijk met Mathilde: “Mensen moeten dat echt weten”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Filip en Mathilde zijn deze woensdag twintig jaar getrouwd. Ze gaven daarom een gezamenlijk interview aan de Franstalige openbare omroep RTBF. Daarin deed onze koning een bijzondere onthulling over zijn huwelijk met Mathilde.

Dat tv-interview naar aanleiding van hun twintigste huwelijksverjaardag begonnen ze met een anekdote. Kort voor haar officiële voorstelling in september 1999 had Mathilde, toen nog een onbekende logopediste, zich in een boekenwinkel verstopt om niet herkend te worden.

“Ik denk dat je toen niet wist wat er op je ging afkomen”, zei koning Filip tegen koningin Mathilde in het interview. Waarop hij de hand van zijn vrouw vastnam en die de rest van het interview niet meer zou loslaten.

“Ik ga van de gelegenheid gebruikmaken om haar… (richt het woord tot Mathilde) om jou te bedanken voor al het werk wat je doet. Mensen weten dat niet, maar er is immens veel werk. Ik wist twintig jaar geleden niet dat het zo zou gaan. Ik herinner me de jonge vrouw van wie ik dacht: zij heeft alles in zich. Maar het is nog meer dan dat gebleken.”

Filip blikte ook terug op de huwelijksdag zelf, en deed daarbij een bijzondere onthulling. “Mijn verloofde, mijn echtgenote was buitengewoon – dat is ze nog steeds. Zij, met die magistrale bruidsjurk. En dan dat boeket. Mensen moeten dat weten. Dat woog 8 kilo!”