Koningin Mathilde ziet het somber in: “Gaat nog gebeuren met onze kinderen”
PMN
Koningin Mathilde ziet het somber in: “Gaat nog gebeuren met onze kinderen”
Foto: Photonews

Koning Filip en koningin Mathilde hebben naar aanleiding van hun twintigste huwelijksverjaardag een dubbelinterview gegeven. Daaruit blijkt dat het niet altijd evident voor de koningin.

“Kon een dag maar meer dan 24 uur tellen. Ons leven is zo gevuld. We hebben ook zin om veel te doen. En we moeten onze volgende 20 jaar nog vullen. En onze kinderen zullen het nest uitvliegen”, vertelt koningin Mathilde bij Het Nieuwsblad.

“Er zijn veel dingen om te doen. Het klopt dat we veel passies en hobby’s hebben. Het is niet altijd evident om daarvoor tijd te nemen. Maar dat moeten we soms wel doen. We moeten soms stoppen en toestaan om de tijd te nemen. Dat is voor mij belangrijk.” 
“Om af en toe een goed boek te lezen, een mooie wandeling te maken in de prachtige herfstkleuren zoals vandaag, om je te herbronnen in de natuur. Dat doen we allebei graag.” 

“Lange wandelingen maken, mooie landschappen observeren, de kleuren in de natuur, naar de vogeltjes luisteren. Daar houden we van. Dan kunnen we ontstressen. En van elkaar genieten, samen praten: dat is belangrijk."

Meer nieuws

Meer nieuws

.