“VRT heeft het programma van De Planckaerts gewoon gestolen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In januari start Eén met de opnamen van het programma ‘Château Planckaert’. De familie Planckaert gaat een kasteel in Frankrijk omtoveren tot een gastenverblijf.

Château Planckaert vertelt een verhaal over dromen, hoop, leren omgaan met tegenslagen en de onbreekbare band binnen een gezin”, luidt het bij Eén in een persbericht.

Maar er zijn ook mensen die stellen dat de VRT het programma gestolen heeft. Het doet sterk denken aan het populaire Nederlandse programma ‘Chateau Meiland’. “Dat klopt ook”, verduidelijkt Eén-woordvoerder Hans Van Goethem in Dag Allemaal.

“Enkele maanden geleden nam Katrien Luyten, het hoofd van de Belgische afdeling dat het programma maakte, contact met ons op. Uit haar gesprek met de familie Planckaert bleek dat zij vorig jaar in een impulsieve bui in Frankrijk een kasteel van Lodewijk XV had gekocht om er een programma rond te bouwen.”

“Het nieuwe programma heeft met ‘Chateau Meiland’ gemeen dat het over een kasteel gaat, meer ook niet. De Planckaerts zijn trouwens niet in een format te gieten. Ze zijn heel authentiek en hun eigenheid wordt uiteraard gerespecteerd."