Will Tura schept duidelijkheid: “Van zodra dat het geval is, stop ik meteen met zingen”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Will Tura kan het podium niet missen. De zanger zingt al sinds zijn veertiende.

“Ik ben verliefd op muziek’, reageert Will Tura in Dag Allemaal. “Ik doe dit al van mijn veertiende en volgend jaar word ik 80. Soms vraag ik me wel af of het niet genoeg is geweest. Maar ik doe het zo graag. En ik kan het ook nog, mijn stem heeft nog niks aan kracht of zuiverheid ingeboet.” 

“Ik moet ze wat beter verzorgen dan vroeger, wat langer opwarmen, maar er is geen enkel nummer in mijn repertoire dat ik niet meer haal. Wanneer ik niet meer kan zingen zoals vroeger, houdt het voor mij op. Maar ik ben de hemel dankbaar dat ik het wél nog kan. Ik ga hout vasthouden (raakt zijn voorhoofd aan) maar mijn stem heeft nog altijd even veel punch. Dus ga ik nog vijf keer optreden en dan…”

"Dan word ik tachtig. (lacht) Wat er daarna gebeurt, zien we dan wel. Het woord afscheidstournee neem jij niet in de mond. Muziek is iets raars: als het in je zit, wil het eruit. Dat kan je niet tegenhouden. Ik heb thuis twee piano’s staan en ik kan daar niet voorbij wandelen zonder een noot of twee aan te slaan. Dat is sterker dan mijzelf."

Tags will tura