Financieel expert stelt zich luidop vragen over de plannen die Gert en Hans hebben met Studio 100: Dit is er aan de hand

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Gert Verhulst heeft met zijn bedrijf Studio 100 een opvallend plan. Hij wil ermee naar de beurs trekken.

Financieel expert Thierry Debels legt in Dag Allemaal hoe het allemaal in elkaar zit. “Studio 100 is tot op vandaag in handen van Gert Verhulst, Hans Bourlon en BNP Paribas Fortis. Maar ze zoeken nu een nieuwe investeerder, die een deel van hun aandelen zal moeten kopen.”

“Dat gaat hen ongetwijfeld veel geld opleveren. Naar de waarde van Studio 100 is het wat gissen nu, ook voor Gert en Hans zelf trouwens. ’t Is waard wat de zot ervoor biedt, zeg maar. Onder experts is er wel consensus dat de waarde ongeveer op 100 miljoen euro geschat moet worden. En ze willen naar verluidt een vierde van de aandelen verkopen. Reken maar uit. Maar goed, dat aantrekken van een nieuwe investeerder is nog maar de eerste stap.”

Debels twijfelt dan ook of Gert en Hans daar wel goed aan doen. “Ze willen hun bedr?f al lang naar de beurs brengen, hé. Dat zou de ultieme bekroning z?n van hun zakenparcours. Ik vraag me alleen af of ze daar niet veel te laat mee z?n, in hun plaats was ik veel eerder naar de beurs getrokken. Het is nog maar de vraag in welke toestand de beurs zich volgend jaar zal bevinden."