Laura Tesoro doet schrijnende onthulling: “Zo voelde ik mij, maar wilde daar niemand mee lastigvallen”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Ze werden allebei tweede in ‘The Voice’, vertegenwoordigden ons land op het Eurovisiesongfestival en nu gaan Laura Tesoro en Loïc Nottet voor het eerst in duet. ‘Someone you loved’ van Lewis Capaldi brengen ze vanavond speciaal voor de Rode Neuzen Dag XL-slotshow in het Sportpaleis.

“Een toepasselijk liedje voor Rode Neuzen Dag, want het gaat over jezelf alleen voelen. Iets waar iedereen zich wel een beetje in kan herkennen. Ik denk dat de meeste mensen op een gegeven moment in hun leven wel eens worstelen met zichzelf of onzekerheid”, vertelt Laura Tesoro.

Ook zij lag met zichzelf in de knoop in het middelbaar. “Ik voelde mij soms eenzaam en zat met dingen waar ik mijn ouders of vrienden niet mee wilde lastigvallen. En da’s eigenlijk heel normaal op die leeftijd, als je op zoek bent naar je eigen identiteit en omringd bent met mensen bij wie het lijkt dat zij die heel gemakkelijk vinden.”

Laura veranderde van school en zocht haar toevlucht in de muziek. “Daaruit heb ik mijn kracht gehaald. Dat kan misschien nog een tip zijn voor andere jongeren: focus op een passie of een liefde voor iets of iemand, en zoek naar een omgeving waarin je jezelf goed voelt, een veilige haven.”