Sam Bettens is ten einde raad: “Niet blij met mijn nieuwe mannenlichaam"

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Transgender man en muzikant Sam Bettens is nog niet helemaal tevreden met het mannenlichaam dat hij nu in de spiegel te zien krijgt. De zanger beseft dat hij vooral geduld moet uitoefenen voor de grootste veranderingen zichtbaar zijn.

“Ik klaag niet, ik heb een sterk lichaam en ben gezond. Maar net als bijna iedereen heb ik wel een heel moeilijke relatie met mijn lichaam”, opent Sam Bettens zijn nieuwste vlog. Hoewel hij al volop hormonen slikt en in september zijn borsten operatief werden verwijderd, worstelt Sam bijna nog even hard met zijn spiegelbeeld als daarvoor.

“De testosteron en de work-outs hebben nog geen positieve invloed op de dysforie: mijn mentale onrust over het feit dat mijn lichaam en genderidentiteit niet overeenstemmen. Ik staar nog vaak teleurgesteld naar mezelf in de spiegel en vraag me af wanneer de tijd komt dat ik er echt uit zal zien als een man. Rationeel moet ik blij zijn met hoe ik er uitzie, maar zo voel ik het niet aan op dit moment.”

Nochtans maakt Bettens constant vorderingen. In de yogales heeft hij net als de andere mannen zijn T-shirt uitgetrokken. “Als ik niet kan wennen aan mijn eigen beeld, met littekens op mijn borstkas en met mijn bredere heupen, hoe kan de rest van de wereld dan gewoon worden aan een transgender man in volle transitie? Dus heb ik mijn shirt uitgetrokken. Het was moeilijk, maar tegelijk erg bevrijdend”.