Gert Verhulst krijgt steun van acteur na stevige kritiek: “Hij moet hier niet de schuld van krijgen”
Gert Verhulst krijgt steun van acteur na stevige kritiek: “Hij moet hier niet de schuld van krijgen”
Foto: Photonews

Gert Verhulst en Studio 100 worden geviseerd in de discussie rond het terugschroeven van de subsidies voor de cultuursector. Mensen uit die sector wijzen naar het ‘commerciële’ Studio 100 als oorzaak van de zware besparingen die de Vlaamse regering de cultuursector oplegt. "Als Studio 100 het zonder subsidies kan, waarom kan de rest van de sector dat dan niet?", klinkt het.

Acteur Bert Cosemans vindt de kritiek onterecht en neemt het op voor Gert Verhulst. “Het is niet omdat de heren Bourlon en Verhulst een goed draaiend bedrijf hebben en heel veel acteurs werk geven en betalen ­ zonder subsidies ­ dat ze de schuld moeten krijgen van de besparingen’, stelt de acteur, die we vooral kennen als Pierre in ‘Lili & Marleen’ en meespeelt in de spektakelmusical '40-45'.

“Dat is de omgekeerde wereld. Zij runnen een bedrijf, en de bedoeling van een bedrijf is: winst maken. Zij hebben ook de risico’s genomen, hé. Zoals door dat enorme spektakel ‘40­45’ op poten te zetten. Daar verdienen ze geen kritiek voor, integendeel.”

“Ach, subsidies... ik vind eigenlijk dat we van dat woord af moeten. Alsof we bedelen om geld. Nee, noem het investeringen. Die best een nut hebben ook, want door ons komen mensen ’s avonds buiten, gaan ze iets eten en iets drinken achteraf. Dat brengt ook op, hé.

Meer nieuws

Meer nieuws

.