Na vier seizoenen ‘Blind Getrouwd’ is het eindelijk zover: eerste homokoppel is een feit!
Na vier seizoenen ‘Blind Getrouwd’ is het eindelijk zover: eerste homokoppel is een feit!
Foto: Medialaan

Vier seizoenen en zeventien huwelijken lang lukte het niet. Maar nu heeft ‘Blind Getrouwd’ voor het eerst een homokoppel voor het altaar gekregen. Tot grote opluchting van de productieploeg én de kijkers.

Het was de ploeg van ‘Blind Getrouwd’ menens om in het vijfde seizoen een holebikoppel te vormen. Bij het einde van de vorige reeks lanceerde het VTM-programma een expliciete oproep naar homo’s en lesbiennes om zich in te schrijven. Na vier seizoenen met zeventien heteroseksuele trouwpartijen moest en zou er deze keer ook een homohuwelijk plaatsvinden.

De opnames zitten intussen in hun laatste fase, en daarbij volgt ‘Blind Getrouwd’ voor het eerst een homopaar. De identiteit van het koppel blijft nog geheim, maar het gaat om twee mannen uit het Gentse.

“We zijn verheugd dat we dit jaar voor het eerst een homokoppel kunnen volgen”, bevestigt Leen Lombaert, executive producer van ‘Blind Getrouwd’. “De voorbije jaren kwam er druk van de kijkers en de holebigemeenschap om een holebikoppel te volgen, maar wij matchen enkel als er écht potentieel is. Die goede match denken de experten nu gevonden te hebben.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.