Frank Deboosere kondigt grote weersverandering aan: “Vanaf dan wordt het erg koud en kan het ook sneeuwen”
Frank Deboosere kondigt grote weersverandering aan: “Vanaf dan wordt het erg koud en kan het ook sneeuwen”
Foto: Photonews

Vannacht krijgen we nog meer buien over ons heen. De wind neemt nog in kracht toe. De rukwinden kunnen oplopen tot 70 à 80 kilometer per uur. Het blijft vrij zacht, met in Vlaanderen minima rond 7 graden. De komende dagen gaan de temperaturen stevig zakken. Voor zaterdagnacht en zondag voorspelt Frank Deboosere kans op (smeltende) sneeuw.

“Morgen halen we opnieuw 10 of 11 graden. Het wordt opnieuw wisselvallig, met zon, wolken, buien en veel wind uit het zuidwesten. Dit zal de laatste echt wisselvallige dag zijn. In de nacht van donderdag op vrijdag passeert een regenzone van noord naar zuid. De wind draait naar het noordwesten, dus het wordt kouder. Donderdagnacht merken we daar echter nog niks van. De minima schommelen rond 6 graden.”

“Vrijdag verdwijnen de laatste buien geleidelijk aan. Er komen brede opklaringen vanuit het noorden, maar met wind uit noordwestelijke richting halen we vrijdag nog 8 of 9 graden. Dat zijn normale temperaturen voor de tijd van het jaar. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het vriezen, met eventueel wat aanvriezende mist. Lokaal zakken de temperaturen tot -2 graden.”

“Zaterdag wordt een aangename, maar koude dag. Er komen wat hoge wolken vanuit Frankrijk, maar zaterdag wordt een erg rustige dag. In de nacht van zaterdag op zondag valt er misschien wat winterse neerslag. In Hoog-België zal dit waarschijnlijk blijven liggen, in het centrum van het land zou het eerder smeltende sneeuw zijn. In het noorden van het land zou het droog blijven.”

“Ook zondag zit er nog een beetje van die winterse neerslag in. Het wordt vooral nog een beetje kouder, met maxima rond 4 graden. Dat is fris voor begin december. Normaal hebben we dan recht op 7 graden. In de nacht van zondag op maandag gaat het opnieuw licht vriezen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.