'Top Gear' - presentator Jeremy Clarkson haalt bikkelhard uit naar Greta Thunberg: “Ze is een idioot”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
‘Top Gear’- presentator Jeremy Clarkson maakt zich zorgen over de toekomst van dergelijke autoprogramma’s. In een interview met de Britse krant The Sun haalt Clarkson hard uit naar de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Volgens Jeremy is het haar schuld dat jongeren tegenwoordig een hekel hebben aan auto’s.

“Greta Thunberg heeft de autoshow vermoord”, met die woorden maakt presentator Jeremy Clarkson zijn standpunt meer dan duidelijk. “Iedereen die ik ken die jonger is dan 25 is niet in het minst geïnteresseerd in auto’s. Dat werd hen zo aangeleerd op school. Nog voor ze ‘papa’ of ‘mama’ kunnen zeggen wordt hen verteld dat auto’s de duivel zijn. En dat idee blijft in hun hoofd zitten.”

Clarkson erkent dat hij zich inmiddels bewust is van de opwarming van de aarde, maar hij meent dat er andere en betere manieren zijn om de problemen aan te pakken dan de handelswijzen van Thunberg. “Alleen een idioot verandert niet van mening als hij wordt geconfronteerd met onweerlegbaar bewijs”, zegt Jeremy.

“De vraag is: wat kunnen we er aan doen? Dat is een interessanter debat om te voeren dan wat er nu gebeurt.” De presentator steekt zijn afkeer niet onder stoelen of banken. “Ze is een idioot”, klinkt het. “Loop maar rond en verkondig dat we allemaal dood gaan. Dat gaat niets oplossen, mijn liefste.”