‘Thuis’-kijkers zijn in shock: “Dit is belachelijk”
‘Thuis’-kijkers zijn in shock: “Dit is belachelijk”
Foto: VRT/Thuis

Thilly is na het snuiven van cocaïne in een ziekenhuis beland en kan zich door een black-out niet meer herinneren of ze tijdens die trip verkracht werd. Dit is wat er zich deze week afspeelt in ‘Thuis’.

De kijkers reageren op de plot rond Thilly en haar cocaïnegebruik. En wat opvalt: er zijn op sociale media duidelijk twee kampen. De ene groep is geschokt door de beelden en postte op fansites opmerkingen als ‘Schoon voorbeeld voor jonge kinderen, die ook meekijken’, ‘Wat een slechte inspiratie’ of ‘Dit zet onze jeugd aan tot meer drugs.’

Sommigen vinden de gebeurtenissen allemaal weinig realistisch. ‘Ik vind het zo onwaarschijnlijk belachelijk dat iedereen daar in dat atelier zomaar kan binnenlopen. En Thilly doet zich altijd slim en creatief voor, maar ze is daar al eens verrast door die bokser. De scenaristen komen totaal niet meer geloofwaardig over’, klinkt het onder meer.

Van andere kijkers krijgen de makers dan weer een pluim. “Dit mag zeker in ‘Thuis’ aan bod komen, want zo ziet de jeugd wat voor gevaren drugs met zich kunnen meebrengen”, staat er te lezen. Of: “Ze tonen op tv gewoon de realiteit.” En ook: “Ga je je kinderen loslaten in een wereld die ze niet echt kennen? Dit is gewoon een actueel thema, want het leven is nu eenmaal geen rozengeur en maneschijn.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.